Home Campanie Despre cutremure Cum ne pregatim Cum ne comportam Parteneri Contact
© 2015 - Site realizat de IGSU - Inspecția de Prevenire
0
nutremurlacutremur.ro
LOCUINȚA •	nu se vor efectua modificări constructive fără avizul de specialitate(extinderi sau reduceri ale unor spații). Aceste lucrări pot afecta structura de rezistență a clădirii. •	nu se vor monta obiecte grele (antene, instalații de ventilație sau climatizare) pe elemente structurale sau nestructurale ale clădirii, dacă acestea afectează rezistența construcției. •	nu se vor amplasa la înălțime, obiecte grele pe piesele de mobilier.  Clădirile identificate drept vulnerabile la cutremur vor fi supuse unor lucrări de consolidare.
FAMILIA fiecare familie trebuie să aibă un “Plan de urgență” în caz de cutremur.  trebuie stabilite următoarele aspecte: din ce tip de structură este  realizată locuinţa, dacă va oscila mai mult sau mai puţin la cutremur,  unde există pereţi despărţitori şi pereţi de rezistenţă, tencuieli goase si ornamente care pot cădea,  mobilier suprapus de care trebuie să se  ferească şi trebuie fixat de structura, ce surse de incendiu există  (sobă, aragaz).   trebuie cunoscută amplasarea comutatoarelor, siguranţelor, robinetelor  generale şi locale pentru electricitate, apă şi gaze şi modul lor de  manevrare, astfel încât la nevoie să poată acţiona cu operativitate.  
REZERVA DE URGENȚĂ
Rezerva sau rucsacul pentru situaţii de urgenţă conţine obiecte care vă ajuta pentru 3-5 zile, în cazul în care este nevoie să părăsiţi locuinţa. Din ce este constituită această rezervă (conținut minim): apă (minim 4 litri) alimente ușoare și neperisabile, biscuiți, batoane energizante etc.; trusă de prim ajutor; pătură; aparat de radio cu baterii; lanternă; baterii de rezervă; fluier; articole de igienă personală: săpun, pastă și periuță de dinți, hârtie igienică; agendă cu numere de telefon importante.
Cu ajutorul acestei liste vă puteți verifica nivelul de siguranță în locuință în caz de cutremur.
O campanie a Ministerului Afacerilor Interne - Departamentul pentru Situații de Urgență prin INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ

Pregătire

Model plan Vezi lista Conținut rucsac urgență Ghid de protecție
în parteneriat cu
CAMPANIE NAȚIONALĂ DE INFORMARE ȘI PREGĂTIRE A POPULAȚIEI
Cum ne pregatim